Het eerste food artikel op Beautiful Disaster! Nu moet ik gelijk eerlijk zijn, dit is een artikel wat ik schreef in 2015 op Make-up Junkie. Maar sommige artikelen zijn zonde om weg te doen en Ik wil vandaag toch nog een keer de Blueberry crumble met jullie delen. Eetsmakelijk!
Wat heb je nodig?
♥ 4 Appels.
♥ 150 gr bosbessen
♥ 175 gr boter
♥ 3 eetlepels havermout
♥ 200gr zelfrijzend bakmeel
♥ 150gr rietsuiker
♥ een schaal die bestemd is voor in de oven. Ik gebruik vandaag mijn quiche vorm en die heeft een 28cm doorsneede.
Laten we een Blueberry Crumble maken!
Verwarm je oven vast voor op 190 graden.
Was je appels, schil ze en snijdt ze in blokjes. was vervolgens de bosbessen.
Als de appel gesneden is en je bosbessen gewassen kan je ze gaan mengen en vast in de ovenschaal leggen.
Weeg nu de rest van alle producten af.
Neem een kom waarin je alle droge producten kan mixen. (bakmeel, havermout en suiker). Roer dit even goed door elkaar en voeg daarna de boter toe. Dit gaat het beste met de handen dus was je handen even goed! Kneed de boter nu door het mengsel met droge producten tot jij denk dat het goed door elkaar heen zit. Dit word een redelijk droog mengsel en dat is ook de bedoeling dus niet meer boter toevoegen als je denk dat het te droog is!
Neem nu je mengsel en wrijf het tussen je handen boven de ovenschaal met fruit. zo krijg je kleine en grote kruimels.
Als het goed is moet het er na het kruimelen ongeveer zo uitzien. En kan hij in de oven! 35 minuten op de 190 graden waarop de oven ook is voorverwarmd (als het goed is haha). Is de crumble na 35 minuten nog niet mooi goud bruin laat hem dan nog even staan tot die wel goud bruin is.
Als de Blueberry Crumble klaar is haal je hem uit de oven en laat je hem even afkoelen. De crumble is namelijk lekkerder als die wat is afgekoeld als dat hij nog heel heet is.
Lonneke
17 mei 2017 at 09:39 (8 jaar ago)Dit lijk me echt heel lekker zeg, ik ben sowieso gek op taart! Het recept is wel te doen.
Krystle
17 mei 2017 at 09:44 (8 jaar ago)Dit lijkt mij ook erg lekker! Onze oven is kapot, maar zodra we een nieuwe hebben ga ik het zeker proberen. Heb er trek van gekregen haha
Susan | susanblogt
17 mei 2017 at 09:44 (8 jaar ago)Oohhh, wat ziet dat er lekker uit!! Misschien ga ik zoiets wel maken voor mijn laatste dag op stage 🙂
hillybillybeauty
17 mei 2017 at 10:06 (8 jaar ago)Ik vind blauwe bessen zo lekker! Dit is wel iets wat ik ook zalig zal vinden, dus ik ga dit zeker maken. Ik zie zoveel lekkers sinds ik meer blogs bezoek, absoluut niet goed voor de lijn! haha
mieke | mieksmind
17 mei 2017 at 10:26 (8 jaar ago)Oeh lijk me lekker!
Chantal
18 mei 2017 at 07:07 (8 jaar ago)O wauw dit ziet er goed uit! Het lijkt erop of ik het zelf ook zou kunnen maken. Hihi ?
Tessa | Daily Inception
18 mei 2017 at 07:20 (8 jaar ago)Oeh heerlijk!
Beau Bewust
18 mei 2017 at 08:44 (8 jaar ago)Oh my dit ziet er echt overheerlijk uit!
Dhini
18 mei 2017 at 08:53 (8 jaar ago)Ohh…het ziet erg lekker uit. Fijn dat je stap voor stap foto`s laten dan weet je hoe die hebt gemaakt
Margon
18 mei 2017 at 09:31 (8 jaar ago)Dat ziet er heerlijk uit! En laat ik nou ook nog eens alle ingrediënten in huis hebben… Ik ben bang dat deze heeeeeel snel in mijn oven staat! 😉 Dank voor het delen van dit recept.
Gerlinde
18 mei 2017 at 09:39 (8 jaar ago)Hier ga ok mee aan de slag. Ziet er top uit!!
Johanne
18 mei 2017 at 12:43 (8 jaar ago)Ik hou van taart en van blauwe bessen, dus deze moet ook op mijn lijstje ben ik bang!
kim
18 mei 2017 at 15:45 (8 jaar ago)Dit ziet er toch uit om je vingers bij op te eten!! Ik ben bezig met mijn bikini shape haha maar ga hem onthouden. Leuk ook voor gewoon zo even tussendoor
Sandra
18 mei 2017 at 16:33 (8 jaar ago)Oe yummie! En zo makkelijk! Ik denk dat ik dit recept ga gebruiken voor fruit dat snel op moet.. 🙂
Kristof
19 mei 2017 at 09:25 (8 jaar ago)Sinds korte tijd ben ik ook gek op die blauwe bessen! Ik bracht ze nooit mee omdat ze in de supermarket altijd redelijk duur zijn maar nu heb ik gezien dat ze op de markt maar de helft kosten. Heerlijk!
Xenia
23 mei 2017 at 06:26 (8 jaar ago)Leuk dat je hem weer hebt gedeeld. Dit recept is goed te doen en hij lijkt me heerlijk!