Ik hou van koekjes. Koekjes bakken en natuurlijk vooral koekjes eten. Na een aantal keer Triple chocolate cookies maken en het recept aanpassen naar hoe ik het lekker vind, is het eindelijk tijd om het recept met jullie te delen! Deze Tripple Chocolate koekjes zijn lekker krokant aan de buitenkant en zacht en smeuïg aan de binnenkant. Bak je mee?

 

Deze koekjes zijn op twee manieren te maken of je maakt echt alleen de koekjes of je maakt ook een ganache om ze na het bakken mee te vullen. Wil je ze bakken en niet vullen met de vulling dan kan je gelijk naar het Tripple Chocolate koekjes recept gaan.
Wil je wel de koekjes vullen na het bakken is het verstandig eerst de ganache te maken.

Ganache

Ingrediënten en benodigdheden:

90 gram pure chocolade
90 gram ongeklopte slagroom
25 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
1 el honing (optioneel)

Pan
Spuitzak
Spuitmond

Ganache maken voor 12 koekjes:

Triple chocolateVerwarm de slagroom in een pannetje. Wil je de ganache wat zoeter voeg dan ook de honing toe bij de slagroom en verwarm tot het is opgelost.. Giet deze over de pure chocolade in een apart bakje en roer dit goed samen. Voeg daarna de boter toe en roer alles tot een glad mengsel.

Nu is je ganache klaar. Doe de spuitmond in de spuitzak maar knip de zak nog niet open. Doe ook je ganache in de spuitzak en leg aan de kant zodat je hem direct kan gebruiken als je de koekjes uit de oven haalt.

Triple Chocolate Cookies

Tijd voor de koekjes! Je kan 12 koekjes uit dit recept halen.

Ingrediënten en benodigdheden:

150 gram witte basterd suiker
150 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
2 eieren
330 gram bloem
1 el maismeel
1 tl bakpoeder
0.5 tl bakingsoda
snufje zout

Mixer

Chocolade:
150 gram chocolade totaal als je ook ganache toevoegt aan je koekjes.
300 gram chocolade totaal zonder ganache.

De keuze aan hoeveel van elke soort chocolade je in de koekjes wilt is aan jou. Ik doe altijd wel 1 op 3. Dit is met ganache dus 50 gram van elk soort en zonder de ganache 100 gram van elk soort.

Triple chocolate koekjes maken!

Begin met het aanzetten van je oven op 220 graden.

1- Mix met een mixer de boter samen met de basterdsuiker tot een luchtig mengsel. Vervolgens voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Mix alles tot een smeuïge en luchtige massa.

2- Pak een aparte kom om de droge ingrediënten af te wegen. Voeg dit  in 1x toe aan het botermengsel. Roer dit door elkaar met een lepel of spatel. Als het goed is heb je nu een heerlijk zacht maar dik koekjes deeg. Proeven mag natuurlijk!

3- Nu ga je de chocolade toevoegen. Ik heb echt chocolade chips gebruikt maar als je repen chocolade gebruikt hak die dan in stukjes in de grote die jij lekker vind in de koekjes. Goed door het deeg mengen zodat overal chocolade zit.

4- Verdeel het deeg in 12 gelijke delen. Ik bak zelf nooit alle koekjes af. Ik verpak een deel en leg het in de vriezer. Dit omdat ik anders alle koekjes op eet maar ook zodat wanneer ik een koekje wil ik het alleen uit de vriezer hoef te halen.

Triple chocolateAls je de 12 bolletjes heb voor je koekjes leg je ze op een bakplaat met bakpapier. Leg ze wel wat uit elkaar. Deze zullen niet heel erg uitlopen maar ze worden wel iets groter. En dan is het tijd om ze in de oven te doen. 10 minuten is hoelang het duurt in mijn oven, maar elke oven is anders. Dus hou ze in de gaten tot ze een beetje goudbruin zijn en dan zijn ze klaar.

5- Haal je koekjes uit de oven en het is tijd om ze te vullen. Knip je spuitzak open en druk de spuitmond in de koekjes. Vul ze tot de bovenkant een beetje begint te breken. En laat daarna je koekjes minimaal 10 minuten afkoelen. Geen ganache? Laat ze dan gewoon afkoelen.

Ga jij proberen deze triple chocolate cookies te bakken? Heb je ze gebakken en deel je het op social media tag me, vind ik leuk om te zien!

Follow
 

1 Comment on Triple chocolate chip cookies | Recept

  1. Kiki
    22 mei 2020 at 21:28 (5 jaar ago)

    Ziet er heerlijk uit!
    Vooral dat het smeuig is van binnen.
    Zeker het proberen waard.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.